Lyofilizace je proces sušení ovoce mrazem. Ovoce je nejdříve prudce zmraženo a následně sušeno při nižším tlaku, kde se voda z ovoce mění v páru a ovoce si tak zachovává svou přirozenou strukturu, barvu, vůni a především nutriční hodnotu včetně všech vitamínů a minerálů obsažených v čerstvém ovoci. Tropický ananas má vysoký obsah vlákniny, minerálů a vitamínů, obsahuje navíc enzym bromelin, který zmírňuje otoky, posiluje pevnost kostí, podporuje nárůst svalové hmoty, zlepšuje činnost jater a ledvin, snižuje bolest a zvyšuje libido. Ananas mimo jiné pomáhá podpořit ztrátu hmotnosti, působí proti překyselení organismu a má močopudný účinek. Nutriční informace 100 g Energetická hodnota 1500 kJ / 358 kcal Tuky 0,96 g - z toho nasycené mastné kyseliny 0,11 g Sacharidy 79,7 g - z toho cukry 79,7 g Bílkoviny 2,95 g Vláknina 6,4 g Sůl 0,025 g Složení Ananas plátky lyofilizované Informace Skladujte při teplotě do 25 °C Po otevření spotřebujte do 14 dní Nevystavujte přímému slunečnímu záření V balení může být až 10 % ovocného prachu, který vzniká při přepravě produktu