Lyofilizace je proces sušení ovoce mrazem. Ovoce je nejdříve prudce zmraženo a následně sušeno při nižším tlaku, kde se voda z ovoce mění v páru a ovoce si tak zachovává svou přirozenou strukturu, barvu, vůni a především nutriční hodnotu včetně všech vitamínů a minerálů obsažených v čerstvém ovoci. Banán je jedním z nejoblíbenějších druhů ovoce, osahuje vitamíny skupiny B, C, E, A a minerální látky jako je hořčík, fosfor, železo, vápník a draslík. Je zdrojem energie a vlákniny, působí jako probiotikum a proti pálení žáhy. Obsahuje tryptofan, což je aminokyselina, která se v těle mění na seratonin - hormon štěstí. Banán take mírní přiznaky PMS (premenstruační syndrom), pomahá při odvykání kouření a zmírňuje křeče ve svalech. Nutriční informace 100 g Energetická hodnota 1449 kJ / 346 kcal Tuky 0,7 g - z toho nasycené mastné kyseliny 0,2 g Sacharidy 74,3 g - z toho cukry 63 g Bílkoviny 4,3 g Vláknina 6,8 g Sůl 0,01 g Složení Banány plátky lyofilizované Informace Skladujte při teplotě do 25 °C Po otevření spotřebujte do 14 dní Nevystavujte přímému slunečnímu záření V balení může být až 10 % ovocného prachu, který vzniká při přepravě produktu