Lyofilizace je proces sušení ovoce mrazem. Ovoce je nejdříve prudce zmraženo a následně sušeno při nižším tlaku, kde se voda z ovoce mění v páru a ovoce si tak zachovává svou přirozenou strukturu, barvu, vůni a především nutriční hodnotu včetně všech vitamínů a minerálů obsažených v čerstvém ovoci. Borůvky se řadí mezi TOP 10 superpotravin - mají nadprůměrný obsah vitamínů a minerálních látek, vysoký obsah vlákniny a antioxidantů. Obsahují vitamín C, provitamín A a vitamíny skupiny B. Z minerálních látek jsou zdrojem především draslíku, železa a hořčíku. Mají protirakovinové účinky, snižují cholesterol, posilují obranyschopnost organismu, mají stejně jako brusinky blahodárný účinek na ledviny a močové cesty. Pomahájí v prevenci křečových žil, při otocích dolních končetin, mají uklidňují účinky. Nutriční informace 100 g Energetická hodnota 1509 kJ / 359 kcal Tuky 4,9 g - z toho nasycené mastné kyseliny 0,5 g Sacharidy 63,5 g - z toho cukry 37,4 g Bílkoviny 3,8 g Vláknina 22,7 g Sůl 0,025 g Složení Borůvky celé lyofilizované Informace Skladujte při teplotě do 20 °C Po otevření spotřebujte do 14 dní Nevystavujte přímému slunečnímu záření V balení může být až 10 % ovocného prachu, který vzniká při přepravě produktu