Lyofilizace je proces sušení ovoce mrazem. Ovoce je nejdříve prudce zmraženo a následně sušeno při nižším tlaku, kde se voda z ovoce mění v páru a ovoce si tak zachovává svou přirozenou strukturu, barvu, vůni a především nutriční hodnotu včetně všech vitamínů a minerálů obsažených v čerstvém ovoci. Broskve mají díky vyváženému obsahu vitamínů (provitamin A, Vitamíny skupiny B, vitamin C a E) a minerálů pozitivní vliv na činnost srdce a cév. Díky obsahu vstřebatelné vlákniny pomáhají při trávení a pozitivně působí i na činnost ledvin. Nutriční informace 100 g Energetická hodnota 1360 kJ / 325 kcal Tuky 0,84 g - z toho nasycené mastné kyseliny 0,08 g Sacharidy 67,9 g - z toho cukry 61,06 g Bílkoviny 5,8 g Vláknina 14,66 g Sůl 0 g Složení Broskve celé lyofilizované Informace Skladujte při teplotě do 20 °C Po otevření spotřebujte do 14 dní Nevystavujte přímému slunečnímu záření V balení může být až 10 % ovocného prachu, který vzniká při přepravě produktu