Lyofilizace je proces sušení ovoce mrazem. Ovoce je nejdříve prudce zmraženo a následně sušeno při nižším tlaku, kde se voda z ovoce mění v páru a ovoce si tak zachovává svou přirozenou strukturu, barvu, vůni a především nutriční hodnotu včetně všech vitamínů a minerálů obsažených v čerstvém ovoci. Jahody jsou zásobárnou vitamínů A, B1, riboflavinu, B6, kyseliny listové, C, E a mierálů. Podporují tvorbu endorfinů a testosteronu, mají močopudný účinek, jsou dobrým zdrojem vlákniny, vytváří pocit nasycení a zpomalují proces stárnutí. Nutriční informace 100 g Energetická hodnota 1359 kJ / 323 kcal Tuky 3,8 g - z toho nasycené mastné kyseliny 0,36 g Sacharidy 52,6 g - z toho cukry 52,6 g Bílkoviny 7,9 g Vláknina 20 g Sůl 0,01 g Složení Jahody plátky lyofilizované Informace Skladujte při teplotě do 25 °C Po otevření spotřebujte do 14 dní Nevystavujte přímému slunečnímu záření V balení může být až 10 % ovocného prachu, který vzniká při přepravě produktu