Sušené jablečné kroužky jsou bohatým zdrojem vlákniny. Můžete je použít jako náhradu čerstvého ovoce nebo jako pamlsek na cesty. Své uplatnění najdou i při pečení sladkých pokrmů. Křížaly neboli sušená jablka se vyrábí z různých odrůd jablek a jsou známé již nějaké to století. Ohleduplným sušením si zachovávají stále řadu prospěšných látek, ale i výbornou chuť, která se odvíjí od použité odrůdy jablek (kyselejší/sladší). Díky sušení je však můžeme skladovat déle, než čerstvá jablka. Strom jabloň, na které jablka rostou, pochází z Číny. Dnes na světě existuje 20 tisíc různých odrůd. Podle doby sklizně dělíme jablka na letní, podzimní a zimní. Body výhod Rychlý zdroj energie Náhrada nezdravých sladkostí Využití Sušená jablka lze jíst samotné, jsou výbornou svačinkou do školy ale i do práce. Navíc na rozdíl od jablek v čerstvém stavu skoro nic neváží. Můžeme je použít i do štrúdlů, závinů, buchet či kaší. TIPY Sušená jablka není před konzumací potřeba nijak tepelně upravovat. Můžeme je rovnou přimíchat k ořechům, jinému sušenému ovoci a mít výbornou snídaňovou směs, která nás nabudí na celý den. Lze z nich vyrábět i čaj. Stačí hrst křížal zalít horkou vodou a nechat louhovat. Jablka poté můžete ponechat v čaji a sníst nebo přecedit. Věděli jste, že? Jablka, i v jejich sušené podobě, jsou známá vysokým podílem vlákniny. Země původu: Česká republika Nutriční informace 100 g Energetická hodnota 1017 kJ / 243 kcal Tuky 0,3 g - z toho nasycené mastné kyseliny 0 g Sacharidy 66 g - z toho cukry 57 g Vláknina 8,7 g Bílkoviny 0,9 g Sůl 0 g Složení 100% sušené jablečné kroužky Informace Potravina Výrobce: Natu s.r.o., Žatecká 41/4, 110 00 Praha 1, Česká republika