Slunečnicová semínka najdou své uplatnění jak v teplé, tak studené kuchyni. Hodí se na posyp, pečení i na výrobu domácího másla. Historické kořeny slunečnice sahají do Mexika a Peru, kde se po staletí semínka z nich získaná stala přirozenou složkou stravy Inků. Ve Středomoří se slunečnice objevily v 16. století a postupně se rozšířily i na naše území. Slunečnicová semínka najdou své uplatnění jak v teplé, tak studené kuchyni. Hodí se na posyp, pečení i na výrobu domácího másla. Věděli jste, že? Podle dávných legend si bohové vychutnávali víno ze sezamu když tvořili svět. Sezamová semínka bývají spojována s nesmrtelností a jejich tajemná síla se používala při otevírání pokladů. Body výhod: Zdroj vlákniny a bílkovin Využití Nejzdravější je konzumovat dobře usušená semínka za syrova například jako součást salátů, jogurtů či müsli. Velmi dobře chutnají i pražená, kdy se dají dochutit trochou kvalitního oleje a sušených bylinek. TIPY Připravte si domácí pesto a piniové oříšky nahraďte slunečnicovými semínky. Země původu: Bulharsko/Rumunsko Nutriční informace 100 g Energetická hodnota 2450 kJ / 584 kcal Tuky 51,5 g - z toho nasycené mastné kyseliny 4,5 g Sacharidy 20 g - z toho cukry 2,6 g Vláknina 8,6 g Bílkoviny 20,8 g Sůl 0, g Složení 100% loupaná semena slunečnice Informace Potravina Výrobce: Natu s.r.o., Žatecká 41/4, 110 00 Praha 1, Česká republika