Crunchy snack lyofilizované kousky řepy je zdravá a křupavá svačinka plná vitaminů a minerálů bez přidaných barviv a konzervantů. Lyofilizace je proces sušení ovoce/ zeleniny mrazem někdy označované jako vymrazení nebo sublimační sušení. Následný produkt je téměř identický s původní surovinou. Zachovává si barvu, chuť, aroma, minerály, vitamíny a téměř identickou velikost. Konzumuje přímo jako křupavý snack výrazné zeleninové chuti. Výborné využití má i pro další kulinářské speciality. Vše začíná u čerstvé zeleniny. K výrobě 1 kg mrazem sušené zeleniny je třeba zpracovat cca 6 kg čerstvé zeleniny. Ta je nakrájena na požadovaný tvar a je prudce zmražena na teplotu až - 60 °C. Díky tomu se zachová přirozená struktura. Poté se umístí do sušárny, ve které je udržován nízký tlak (610 Pa). Voda tak ze zmražené zeleniny sublimuje, tzn. přechází z pevné fáze (ledu) přímo do fáze plynné (vodní páry). Oproti sušení teplem, si mrazem sušená zelenina v maximální míře zachová nejen svou původní texturu a aroma, ale i potřebné vitamíny a minerály. Lyofilizace eliminuje většinu mikrobiálních nečistot a zajišťuje dlouhou trvanlivost produktu (2 roky). Výhody lyofilizované zeleniny Chuť a vůně je mnohem lepší než u zeleniny sušené teplem Potlačení oxidace vzduchem a chemických změn v zelenině Zachování vitamínů a minerálních látek Lyofilizace umožňuje ošetřit plody bez přidání chemikálií a cukru Barva a podoba je téměř stejná jako u čerstvé zeleniny Zachována sterilita zeleniny Nutriční informace 100 g: energetická hodnota: 1345 kJ / 323 kcal, tuky: 3,7 g, z toho nasycené mastné kyseliny: 0,7 g, sacharidy: 52,9 g, z toho cukry: 49,2 g, vláknina: 16,9 g, bílkoviny: 16,9 g, sůl: 1,03 g Složení Mrazem sušené kousky červené řepy 100 %. Bez přidaného cukru, barviv a konzervantů. Informace Potravina Skladujte v suchu a chladu, obal vždy dobře uzavřete. Země původu: Německo Vyrobeno v zařízení zpracovávající mléko, sóju, vejce, korýše, ořechy, lepek a výrobky z nich. Výrobce: Royal Pharma s.r.o., Hořínecká 1010/6, 182 00 Praha 8